zondag 14 juni 2009

GOED OM TE WETEN

WAT U VAST NIET WEET: SINDS DE INVOERING VAN DE WET BIG MAG IEDEREEN GENEESKUNDE BEOEFENEN. Iedereen kan dus ook ACUPUNCTURIST, HOMEOPAAT, ETC. OP DE DEUR ZETTEN! Dat uw verzekeraar dat vergoed zegt niet zoveel. De aanvullende verzekering heeft meer een commercieel karakter, itt de basisverzekering. Ook zijn het nog steeds niet erkende behandelingen! Let dus vooral op de BIG registratie! (zie verder)

Vanaf 1 juni 2009 moeten alle zorgverleners uw BSN (sofi) nummer vragen. Het staat o.a. op uw zorgpas. U dient zich tevens te kunnen legitimeren (!).
De zorgverlener is ook verplicht uw BSN nummer te controleren bij de SBV-z (soort overheidsinstantie). Bij een fout BSN nummer kan de behandelaar strafbaar worden gesteld voor identiteitsfraude (!).
Deze verplichtingen zijn bedoeld om fraude tegen te gaan.

Alle artsen (kerkgenootschappen, straatventers, etc.) zijn (per 31/12/2009) ingeschreven bij de kamer van koophandel. Het nummer treft u dus aan op o.a. de nota/kwitantie. Toch vreemd artsen en de kerk bij de kamer van koophandel.

Heeft de zorgverlener een BIG registratie dan weet u zeker dat hij/zij ook een erkende reguliere opleiding heeft afgerond. (artsen, tandartsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, etc.). U kunt dat controleren voor uw behandelaar op http://www.ribiz.nl/. Let op: niet alle bekende para-medische beroepen hebben een echte BIG registratie; d.w.z. dat zij dan niet bevoegd zijn zelfstandig te handelen.

Uw behandelaar moet ook een AGB code hebben, maar die zijn makkelijk te verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten